Telenet.be
 
 
 
 

Investor
Relations

 
 

Biography

Micha

Micha Berger

Chief Technology & Information Technology Officer (°1970)

Micha Berger trad in juli 2013 in dienst bij de Telenet groep en hij staat sindsdien aan het hoofd van het engineering departement, de service assurance-groep en de afdeling mobiele diensten als Chief Technology Officer ("CTO"). Op 1 juli 2013 trad hij eveneens toe tot het Senior Leadership Team van de Vennootschap en rapporteert hij rechtstreeks aan de CEO van de Vennootschap. Sinds 1 oktober 2019 is de afdeling informatietechnologie aan zijn verantwoordelijkheden toegevoegd. Onder zijn leiding werd het programma “De Grote Netwerf” gelanceerd dat resulteerde in internetsnelheden van 1 gigabit per seconde in heel Vlaanderen en Brussel.
Hij is een groot voorstander van het grootste digitale transformatieprogramma van Telenet dat nieuwe manieren van werken voor iedereen in het bedrijf zal brengen en de klantervaring zal verbeteren. Hij is toegewijd om het nieuwe flexibele en geavanceerde IT-platform te integreren en te lanceren.
De heer Berger werkte sinds 2006 voor Liberty Global, eerst als Manager van het Engineering Department bij UPC Nederland. Sinds 2010 was hij als Vice President bij Liberty Global verantwoordelijk voor de Horizon Next Generation digitale televisieontwikkeling en product uitrol. Daarvoor deed de heer Berger zijn eerste ervaring in de kabelindustrie op bij HOT Israël, waar hij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het interactieve digitale serviceplatform en de uitrol van video-on-demand.