Telenet.be
 
 
 
 

Investor
Relations

 
 

Biography

Eric

Erik Van den Enden

Chief Financial Officer (°1978)

Erik Van den Enden heeft meer dan 15 jaar financiële ervaring in de fast moving consumer goods (“FMCG”)- en telecomsector. Hij heeft een brede achtergrond in financieel management en vulde de afgelopen jaren topposities in voor strategische en financiële planning, controlling, treasury en risk management. Erik werkte als Vice-President “Finance Transformation and Carve-Outs” voor AB InBev. Hij leidde daarbij de wereldwijde integratie en transformatie van SAB Miller’s financiële processen in AB InBev en was verantwoordelijk voor de opvolging van het synergieprogramma als gevolg van de overname van SAB Miller. Eerder was Erik de drijvende kracht achter het uitwerken en implementeren van een nieuwe strategie voor de Europese markt van AB InBev, waardoor vanaf 2015 terug aangeknoopt kon worden met omzetgroei.

Voor hij in 2007 startte bij AB InBev, werkte Erik Van den Enden drie jaar bij Telenet, als Interconnect Manager en Product Manager internet en telefonie voor residentiële diensten.

Erik Van den Enden is Burgerlijk Ingenieur Elektronica (KU Leuven) en behaalde ook een Master in General Management aan Vlerick Management School. Hij volgde gespecialiseerde business- en finance opleidingen aan Insead en Wharton University.

Van den Enden is vader van twee kinderen en houdt van reizen, sport (ski, tennis en hardlopen) en klassieke muziek.